Bananens farge er ikke statisk, som mange som kjøper bananer flere ganger om dagen ser tydelig. Tidlig om morgenen ser man tydelig at bananene har et grønnskjær over seg, og noen ganger er de rett og slett ubestridelig grønne, kommer man tilbake noen timer senere er det lett å se at de har gulnet. kommer man like stengetid, er bananene som regel nesten brune. og med brunheten, kommer sødmen. dette er en god parallell å trekke til en god 3 retters middag, først kommer en grønn salat, så kommer hovedmåltidet, det alle tenker på som den viktigste fasen av et måltid, og til slutt den søte smaken av dessert. Dette er kanskje spesielt for meg, siden jeg spiser nemlig grønne bananer til forrett, gule til hovedrett, og brune til dessert. Men hvorfor skifter den farge spør du deg selv, vis du er like nyskjerrig på bananer som jeg var i min ungdom da jeg først hørte disse fantastiske fakter. det er fordi en fersk banan har veldig mye stivelse, som er derfor grønne bananer har såpass potent konsistens, mens den brune blir myk og slapp etterhvert i dens levetid. men stivelsen, brytes ned til sukker av enzymer i bananen. dette sukkeret er brunt i farven, og gjør bananen lite fristene for små barn, paradoksalt nok, siden de ofte er små luddere etter smågodt og annet knask. Men Bananer får brune flekker sier du, når den får slag eller blir klemt på, det er simpelthen fordi vold mot sarte bananer gjør nedbrytings prosessen raskere, og stivelsen blir ødelagt og brutt ned.
Håper dere får lest hele, for det er mye spennende greier her. og hvis dere har glemt noe, er det ingen skam og bla noen webbsider tilbake og lese dem igjen, for disse fakter bør sitte! Vi blogges senere!! Tuddeliduuu!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar